דלגו לתוכן
Net2Success
חיים בריא

עד מתי נצטרך לכבוש מסיכות פנים?

מתי נוכל להפסיק ללבוש מסיכות פנים? ובכן, זה מאוד תלוי במצב הרוח הקולקטיבי. אם נסתכל על דיווחי מומחים, נוכל לזהות הערכות שמגיעות עד לשנת 2022. אך במקום להסתכל על דברים ספציפיים, שיכולים להיות מאוד לא מדויקים כי הם נשענים על מחשבות אנוש, אנחנו יכולים להסתכל על הרוח הכללית. מה הטעם בלבישת מסיכת פנים? מדוע אנחנו

מב
מיכל ברקוביץ

2 דקות קריאהעודכן

עד מתי נצטרך לכבוש מסיכות פנים?

מתי נוכל להפסיק ללבוש מסיכות פנים? ובכן, זה מאוד תלוי במצב הרוח הקולקטיבי. אם נסתכל על דיווחי מומחים, נוכל לזהות הערכות שמגיעות עד לשנת 2022. אך במקום להסתכל על דברים ספציפיים, שיכולים להיות מאוד לא מדויקים כי הם נשענים על מחשבות אנוש, אנחנו יכולים להסתכל על הרוח הכללית.

מה הטעם בלבישת מסיכת פנים?

מדוע אנחנו בכלל מתבקשים ללבוש מסיכת פנים? האם זה בגלל שזה עוזר לאנשים להימנע מהדבקה? האם זה מקדם את מדדי הבריאות בצורה כזאת או אחרת?

ובכן, אם חוקרים על זה קצת בגוגל, אפשר לראות שאם מישהו לובש מסיכת פנים תוך שהוא משתעל או מתעטש, הרי שיש מעין מסננת שכזו בינו לבין האוויר שמחוץ למסיכה. שזה נהדר, אלא שיש אנשים שמורידים אותה כדי להשתעל או להתעטש, כך שזה לא בהכרח תופס לגביהם. אך נניח שמדובר במצב אידיאלי, בו אנשים לובשים מסיכות כשהם משתעלים ומתעטשים. ובכן, במצב כזה, הם יכולים לשגר פחות חלקיקים ביולוגיים לעולם, ואם אותם חלקיקים ביולוגיים מכילים פוטנציאל לקורונה, אז פשוט יהיה פחות חלקיקים כאלה. ואם יותר אנשים ילבשו מסכות במרחבים ציבוריים, פחות חלקיקים יוכלו לטייל כך באוויר. או זו לפחות הכוונה, להבנתנו.

תאוריות הנוגעות ללבישת מסיכת פנים

הבה נסתכל על המצב במציאות. אנשים חושבים שאם הם לובשים מסיכת פנים, הם יכולים לשמור על עצמם. אך להבנתנו, מסיכת הפנים נועדה לעזור לאנשים להימנע מלשגר את החלקיקים שלהם לאוויר הפתוח,  היא לא אפקטיבית כדי לעזור להם להימנע מלקבל ולהיחשף לאותם חלקיקים. כך שאם החלקיקים כבר קיימים, מסיכת הפנים לא רלוונטית. למעשה, אם אנשים נמצאים בקרבה אחד לשני, אפשר שהמסיכות לא כל כך משנות כדי למנוע מעבר של חלקיקים. זה עובד בנשימה, במגע, ובשלל דרכים אחרות. אפשר גם לגעת בחפצים פיזיים (שלא לובשים מסיכה), ואפשר שהמסיכה עצמה תכיל חלקיקים, וברגע שמישהו נוגע בה הוא למעשה מחזיק חלקיקים ביולוגיים ביד שלו, וכן הלאה אפשרויות.

ההתנהלות בארה"ב לגבי לבישת מסיכת פנים

במאי 2021, יצאה כתבה במגזין אינטרנטי מאמריקה, עם סטטיסטיקה שמציינת שיותר מ-35% מהאמריקאים קיבלו חיסון, ועל כן נציגי בריאות בארצות הברית שוקלים מחדש באם באמת יש עניין להרכיב מסיכות. וזאת, כאמור, כי אם יש פחות אנשים שיכולים להדביק, אז אולי יש פחות צורך במסיכות. למעשה, אם יש פחות אנשים שיכולים להידבק, זה לא משנה כמה אנשים יכולים להדביק.

למעשה, מוקד ה-CDC האמריקאי (המרכז לניהול ומניעת מחלות) הודיעה ב-13 למאי, שאנשים שקיבלו חיסון יכולים ללכת בלי מסיכה במקומות פומביים שאין בהם קהל. בעוד שבמדינות מסוימות בארצות הברית, כמו טקסס, פלורידה, ניו-המפשייר, איווה, ואחרות – שחררו לחלוטין מן הבקשה מלחבוש מסיכות, בדרך כזו או אחרת. ועם זאת, גם התקנות התקפות לגבי אנשים שקיבלו חיסון, לא מאפשרות להם, לפחות בארצות הברית – ללכת בלי מסיכת פנים במטוסים, אוטובוסים, רכבות ובשלל ערוצי תחבורה ציבורית ובחללים ציבוריים צפופים כמו בתי חולים ומקלטים.

מסיכת פנים – עד שהחברה תחליט שנגמר

למעשה, אם מסתכלים על שאיפות מסוימות במדיניות החיסון של ארצות הברית, נדמה שהמטרה היא להגיע למעין "חיסון עדר" מסוים, שמשמעותו לחסן מספיק אנשים, כך שגם מי שלא ניתן לחסן עדיין ייהנה מחסינות לאור כך שכל השאר כן מחוסנים. כלומר, באם אכן תהיה חסינות עדרית, כך שפחות ופחות אנשים יחזיקו באפשרות להדביק או להידבק, לא תהיה סיבה להמשיך ללכת עם מסיכת פנים.

על כן, התשובה בתמציתה היא כאשר החברה תבין שאין באמת צורך במסיכות פנים, אולי עקב כך שכולם מחוסנים (ו/או חסינים באופן טבעי) ואולי עקב כך שהיא החליטה לקבל החלטה עצמאית ולנהל את עצמה. כלומר, במקום להקשיב "למומחים", להקשיב לעצמה ולראות מה נכון עבורה, ומתוך כך לקבל החלטה.

מב

נכתב על ידי

מיכל ברקוביץ

מאמנת אישית ועסקית מוסמכת, 14 שנות ניסיון

מיכל ברקוביץ היא מאמנת אישית ועסקית בוגרת מכללת אדלר, ובעלת תואר שני בייעוץ ארגוני מאוניברסיטת בר אילן. מאז 2011 ליוותה יותר מ 600 מתאמנים בתהליכי הצבת מטרות, מעבר קריירה וניהול זמן, והנחתה סדנאות בחברות כמו בנקים, סטארטאפים ורשויות מקומיות. במאמרים שלה ב Net2Success היא משתפת כלים מעשיים שנבדקו בשטח, עם דוגמאות אמיתיות מהקליניקה שלה בתל אביב.

להמשך קריאה

מזרנים מומלצים ב2023
חיים בריא

מזרנים מומלצים ב2023

בבואכם לחפש מזרון חדש, ודאי תרצו לחפש מזרן שמתאים לצרכים האישיים שלכם. אולם לא כל המזרנים זהים וייתכן שרוב המזרנים לא יענו על צרכיכם. אדם מן הישוב או לבטח אלה הסובלים מכאבי גב כתוצאה מדלקת פרקים או עקמת, ודאי ירצה לבחור במזרון אורטופדי. מזרן אורטופדי כשמו כן הוא, הינו מזרן איכותי עם דרגות קושי משתנות

מב
מיכל ברקוביץ

חיים בריא

איינגר יוגה – האם השיטה הזאת באמת עובד?

איינגאר יוגה היא סוג של יוגה שהיא מאוד ספציפית ומתמקדת בתנועות גוף מבוקרות ומדויקות. איינגאר יוגה מתמקדת באסאנות (תנוחות) פיזיות כדי לשפר כוח, גמישות ושיווי משקל. שיטה זו משמשת לעתים קרובות עבור אלו הסובלים מדלקת פרקים או מחלות גופניות אחרות מכיוון שהיא מכוונת לאזור הבעייתי. איינגאר יוגה יכולה להועיל גם למי שרוצה לרדת במשקל מכיוון

מב
מיכל ברקוביץ

מה כרוך בהשתתפות בניסוים קליניים בבני אדם?
חיים בריא

מה כרוך בהשתתפות בניסוים קליניים בבני אדם?

ניסויים קליניים הם מחקרים שחוקרים דרכים חדשות למניעה, אבחון או טיפול במחלות. השתתפות בניסויים קליניים היא דרך לעזור לאחרים ולעצמך. זה גם יכול לספק לך את ההזדמנות לקבל טיפול רפואי חינם. ניסויים קליניים דורשים לעתים קרובות אנשים הסובלים מאותה מחלה או מצב כמו המשתתפים במחקר. ניסויים קליניים הם דרך לבדוק תרופות וטיפולים חדשים. לעתים קרובות

מב